ОШ "Краљ Александар Карађорђевић"

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Мудре мисли

Будућност припада онима који се најдаље и најдуже сећају прошлости!

Ниче

 

Друго полугодиште

Ел. пошта Штампа ПДФ

ПОЧЕТАК ДРУГОГ ПОЛУГОДИШТА

Поштовани родитељи и ученици,

На основу одлука Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid-19, донетих на седници одржаној 11. јануара 2021. године, предвиђено је да се настава у другом полугодишту школске 2020/2021.године одвија на исти начин као и на почетку школске године.

То значи да ће ученици првог циклуса образовања (I-IV разред) свакодневно похађати наставу а часови ће трајати 30 минута. Због већег броја ученика настава се одвија по групама које су већ формиране и оне важе и у другом полугодишту.

Ученици другог циклуса образовања (V-VIII разред) наставу ће похађати по комбинованом моделу који подразумева поделу на две групе. Групе су формиране на почетку године и смењују се по данима- група има наставу сваког другог дана, а када једна група има непосредну наставу друга група прати наставу на даљину.

Часови трају 30 минута. У понедељак 18.01. у школи ће бити група А, док у уторак долази на наставу група Б.

Без обзира на тип наставе за све ученике и даље важе сва правила понашања од почетка школске године.

Сви ученици морају носити заштитне маске, растојање између ученика мора се поштовати, редовно прање руку и обавезна дезинфекција на улазу у школу је свакодневна. Сваку промену здравственог стања ученика родитељи морају одмах пријавити.

Уколико родитељи изразе жељу да ученик похађа наставу искључиво на даљину, потребно је писмено образложити овакав захтев и од школе добити дозволу за овај начин наставе.

Надамо се да ће се настава у другом полугодишту одвијати без проблема, са жељом да се што пре вратимо на устаљени режим наставе.

Свима желимо добро здравље и много успеха у раду!