ОШ "Краљ Александар Карађорђевић"

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Мудре мисли

Будућност припада онима који се најдаље и најдуже сећају прошлости!

Ниче

 

Реновирана и рибарска школа, Сеоска олимпијада помогла обнову

Ел. пошта Штампа ПДФ

Дуги низ година у рибарску школу се слабо улагало, али у последње две године она је добила потпуно нов изглед.

Велики радови у школском  окружењу започети су у лето предходне године, пред одржавање VI сеоских олимпијских игара,којима су Рибари били домаћин. Центар збивања био је управо школско двориште и његово игралиште.

Као победници прошлогодишњих, али и као домаћини овогодишњих игара, Рибари су добили одређене донације које су наменски употребљене. Вредни мештани  су та средства су употребили за уређење спортског терена. Осим новог асфалтног слоја, добили смо терене за мали фудбал, одбојку, кошарку као и сто за стони тенис.

Посебним ангажовањем месне заједнице,постављени су рефлектори, тако да се у летњим месецима терен може користити и ноћу. Преуређен је и простор испред улаза у школу, склоњени су ружни киосци са полупаним стаклима, уређен је просторни плато, засађен дрворед. На платоу су постављене  и клупе за седење као и канте за смеће. Наравно, обезбеђен је и паркинг простор.

Окречене су учионице, промењене електричне инсталације, реновирана је фискултурна сала са свлачионицама, док је кабинет за информатику добио потпуно нову опрему.

Није запостављено ни школско двориште, где су постављене клупе и нове канте за смеће. Надајмо се очувању истих и додавањем нових  и лепших дешавањима.

Школа у Рибарима између два рата (1919-1941). Школа у селу Рибарима није паљена у Првом светком рату,али је зато била многа оштеђена.У њој је била смештена војска,а касније и жандармија.Војници су ложили ватру, а за огрев су цепали подове и узимали скамије.

Школска зграда 1965. године

Школска зграда 1965. године

Школска зграда данас

СЕОСКЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

Победом Месне заједнице Рибари на V Сеоским олимпијским играма 2010. год. у Липолисту, школа је за награду добила нове терене и опрему. Реновирана је фискултурна сала,а уређено је и школско двориште.

 

Унутрашњи део је такође реновиран, урађене су плочице,окречен је ходник и уграђена је нова столарија.