ОШ "Краљ Александар Карађорђевић"

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Мудре мисли

Будућност припада онима који се најдаље и најдуже сећају прошлости!

Ниче

 

Вести

Дан Светих Великомученика Прњаворских

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

 

Традиционално, 30. децембра, Црквена општина Прњавор обележава Дан Светих Великомученика Прњаворских у спомен на страдале цивиле Прњавора и околних села, жртве аустроугарске казнене експедиције 1914. године.

Подсетимо, у августу 1914. године аустроугарска војска је прешла Дрину код Самуровића аде и ушла у Прњавор. Тих дана почињен је стравичан злочин над мештанима Прњавора и околних села. У спомен-костурницу поред цркве светог пророка Илије, похрањене су кости 535 страдалника. Спомен-костурница је свечано откривена 5. новембра 1922. године чему је присуствовао доктор Арчибалд Рајс, који је и упознао свет са неделима аустроугарске војске. Због великих страдања, Прњавор је једино село које носи Орден Карађорђеве звезде са мачевима четвртог реда, а спомен-костурница је добила назив "Ћеле кула" западне Србије. На стогодишњицу великог рата 2014. године, црква је канонизовала великомученике и благословила да се славе 30. децембра.

Наша школа се од прошле године придружила обележавању овог датума, а ове године представљала нас је Милица Ненадовић, ученица седмог разреда која је након литургије рецитовала беседу посвећену Великомученицима, ауторско дело наставника историје, Андраша Комаромија.

 

Последње ажурирано четвртак, 31 децембар 2020 10:57

Зимски распуст

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

Драга децо,

Распуст који је почео у петак, трајаће до 18. јануара. Играјте се, истражујте, помало учите и много уживајте али пре свега будите одговорни и брините о свом здрављу, носите маске, држите дистанцу и редовно перите руке.

Срећан распуст

 

 

Последње ажурирано уторак, 22 децембар 2020 11:31

Примери добре праксе

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

 

 

Примери добре праксе у време онлајн наставе


Владан Неранџић – Музичка култура

 

Светлана Грујић - Српски језик и књижевност

 

Иван Ђинић – Физичко и здравствено васпитање

 

 

Последње ажурирано петак, 18 децембар 2020 12:01

ОБАВЕШТЕЊЕ О НАСТАВКУ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

Поштовани родитељи и ученици,

Због погоршања епидемиолошке ситуације у нашој земљи Министарство просвете и Влада Републике Србије су усвојили нови начин рада у школи. Ученици од 5. до 8. разреда ће од понедељка 30. новембра 2020. године похађати наставу на даљину.

Прво полугодиште се завршава 18. децембра 2020. године. Зимски распуст траје од 21. децембра 2020. године до 15. јануара 2021. године. Друго полугодиште почиње 18. јануара 2021. године.

Ученици су у обавези да прате све часове и да завршавају своје обавезе на време како би до краја полугодишта могли бити оцењени.

Часови су такође доступни и на РТС-у 2, РТС-у 3 и на РТС Планети.

Такође је веома битно да се спречи сваки вид дигиталног узнемиравања и насиља. Потребно је да сви покажемо озбиљан приступ настави, што подразумева одговорност и пристојност у изражавању и свим врстама комуникације међусобно и са наставницима.

Напомињемо да ћете благовремено добијати све нове информације.

Руководство школе

Препоруке

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

Институт за јавно здравље Србије

"Др Милан Јовановић Батут"

 

ПРЕПОРУКЕ КАКО ДА СЕ ЗАШТИТИТЕ ОД ВИРУСА

 

- - Препоруке за децу - -

- - Како правилно користити маску - -

 

 

Последње ажурирано среда, 09 септембар 2020 20:39

Страна 4 од 17