ОШ "Краљ Александар Карађорђевић"

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Мудре мисли

Као што њива, мада плодна, не може рађати без обраде, тако ни човек не може стварати без учења!

Цицерон

 

Вести

Обавештење за осмаке

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА

 

Обавештавамо родитеље и ученике да је у току пријављивање ученика за полагање пријемног испита за упис у специјализоване гимназије и одељења као и за средње уметничке школе.

Пријављивање за полагање пријемних испита (слањем мејла или директно) обавља се од 18. до 21. маја 2020. године. Средња школа обезбеђује да се у периоду од 8 часова до 20 часова, на мејл адресу која је наведена и потврђена од стране школе, потврђује пријем пријаве.

Коначан списак локација где ће се обавити пријемни испит биће објављен након извршених пријава и сагледавања просторних капацитета гимназија који обезбеђују епидемиолошку безбедност кандидата.

Предаја спортске документације за Спортску гимназију и одељења ученика са посебним способностима за спорт реализоваће се 8. и 9. јуна у школама које имају ова одељења. Образац пријаве и спортске документације тим гимназијама биће благовремено достављен.

 

Детаљније информације се налазе на сајту МПНТР
http://www.mpn.gov.rs/polaganje-prijemnih-ispita-za-upis-u-specijalizovane-srednje-skole-i-odeljenja/?fbclid=IwAR02uXL0SnPk48Z0zcmrJJXsWsJ9m1BhlmeMqMsUS-vL_JHfdeHC5YSbKjc

Распоред наставе до 29.5.2020.

Ел. пошта Штампа ПДФ

Поштовани ученици и родитељи!


Eмитовање едукативних садржаја за учење на даљину је на

Каналу 2 РТС за ученике 1-4 разреда и

Каналу 3 РТС за ученике 5-8 разреда.

Распоред по разредима до 29.5.2020.  је доступан на сајту Министарства

www.rasporednastave.gov.rs

 

Последње ажурирано уторак, 19 мај 2020 11:26

Промена календара рада

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

ОБАВЕШТЕЊЕ!


На основу дописа Министарства просвете обавештавамо ученике и родитеље о промени календара образовно- васпитног рада школе за школску 2019./20. годину, а који се односи на планирани пролећни распуст у периоду од 13. до 20. априла.
У сутуацији ванредног стања и низа мера које се односе на контролу кретања, пролећни распуст нема своју сврху те га треба искористити за учење јер би свако прекидање наставе на даљину било на штету ученика.
У складу са тим наставља се настава на даљину у периоду од 13. до 16. априла 2020. године (понедељак- четвртак)
Будите здрави и останите код куће!

Управа школе


Пробни завршни испит 2020,

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА И ЊИХОВЕ РОДИТЕЉЕ!

Онлајн тестирање ПРОБНОГ ЗАВРШНОГ ИСПИТА

На основу дописа Министарства просвете обавештавамо вас да ће пробно тестирање завршног испита с обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију бити спроведено ОНЛАЈН по следећој динамици:

22. априла- тест из српског језика
23. априла- тест из математике
24. априла- комбиновани тест

Сва три теста ученицима ће биће доступна 12 сати ( од 8:00 до 20:00) како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони услови дозвољавају.
Решавању теста ученици приступају преко платформе
mojaucionica.gov.rs
и налога које добијају од одељењских старешина.
Сваки ученик ће моћи САМО ЈЕДНОМ да приступи решавању теста које ће бити временски ограничено, а на почетку теста ученици добијају обавештење о дужини трајања тестирања.
Повратна информација о резултатима теста биће доступна након дванаесточасовног истека времена за решавање теста и ученици ће моћи да приступе решењима логовањем на исту платформу са истим приступним налогом као и за решавање теста.
Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања је припремио ДЕМО ВЕРЗИЈУ теста " Упознај окружење за самопроцену знања" који треба да послужи ученицима да се пре тестирања упознају са платформом што ће бити могуће од 14. априла. Демо тест ће имати четири питања како би ученици имали прилику да виде какав их тип питања чека на тесту и да се упознају са начином решавања.
Детаљније информације ученици могу добити од одељењских старешина, а посебно уколико немају техничких могућности за онлајн израду потребно је да то пријаве.
Резултати теста се неће оцењивати па молимо ученике да САМОСТАЛНО решавају тестове како би имали прави увид који ће послужити за даље планирање учења и боље резултате на завршном испиту.
Желимо пуно успеха у раду, чувајте се, будите здрави и останите код куће!

Управа школе

 

Последње ажурирано петак, 10 април 2020 16:43

Распоред наставе

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

Поштовани ученици и родитељи!


Eмитовање едукативних садржаја за учење на даљину је на

Каналу 2 РТС за ученике 1-4 разреда и

Каналу 3 РТС за ученике 5-8 разреда.

Распоред по разредима 6.4.-10.4.2020.  је доступан на сајту Министарства

www.rasporednastave.gov.rs

 

Последње ажурирано недеља, 05 април 2020 16:31

Страна 4 од 15