ОШ "Краљ Александар Карађорђевић"

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Мудре мисли

Као што њива, мада плодна, не може рађати без обраде, тако ни човек не може стварати без учења!

Цицерон

 

Вести

Обавештење

Ел. пошта Штампа ПДФ

Поштовани родитељи и ученици,

Листа одобрених уџбеника који се корист током наредне три школске године објавњен је на сајту Министарства просвете науке и технолошког развоја . Увид у њихов садржај можете извршити на следећем линку http://www.mpn.gov.rs/udzbenici-2/izbor-udzbenika/

Погладати уџбенике можете и у Вук Караџић школи у Шапцу.

в.д-директор Раденка Јанковић

Последње ажурирано уторак, 19 јул 2016 22:49

Светосавска академија

Ел. пошта Штампа ПДФ

На Светосавској академији, одржаној 25. 1. 2016. године у Шабачком позоришту, ученик осмог разреда наше школе Предраг Грујић примио је Светосавску похвалу за афирмацију знања и позитивних узора.

У име града Шапца, најбољим ученицима шабачких основних и средњих школа градоначелник Небојша Зеленовић је, уз похвале, уручио и новчане награде и књиге изабраних студија Веселина Чајкановића „Из српске религије, митологије и фолклора“.

Бројне дипломе са такмичења која организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја и активно учешће у наставном процесу и разним ваннаставним активностима биле су разлог да овај ученик буде представник наше школе.

Уз честитке од срца, надамо се да ће похвала и награде, као доказ да се труд и рад ипак цене, бити велики подстрек за нове успехе и веће залагање свих ученика.

Последње ажурирано среда, 17 август 2016 17:05

ИЗВЕШТАЈ СА ПРОСЛАВЕ ДАНА ШКОЛЕ 2015.ГОДИНЕ

Ел. пошта Штампа ПДФ

ИЗВЕШТАЈ СА ПРОСЛАВЕ ДАНА ШКОЛЕ 2015.ГОДИНЕ

 

Као и сваке године, Дан школе обележен је почетком јуна. У суботу, 6. јуна, традиционално, започето је отварањем изложбе пергамената, које су радили наши ученици и за које су освојили значајне међународне награде. Отварању изложбе у холу школе присуствовали су ученици, наставници и чланови месне заједнице.

У 12 часова у сали Дома културе изведена је представа „Покондирена тиква“ коју су припремили ученици драмске секције и наставница српског језика Јелена Ћосић Станковић.Ученици су показали велики труд и таленат тумачећи ово чувено Стеријино дело. Посебан утисак оставила је Кристина Срдановић тумачећи лик Феме. Публика је њихово залагање препознала, те су веома похвалано оценили представу, сматрајући да би требало да има више извођења. Учесници представе су: Кристина Срдановић, Данијела Саватић, Милица Трипуновић, Сања Перић, Лука Јекић, Јован Драгишић и Стефан Бановић.Након представе прослава је настављена свечаним ручком који је организован у просторијама школе.

 

Текст припремила: Јелена Ћосић Станковић

 

Последње ажурирано понедељак, 17 октобар 2016 17:11

Бесплатни уџбеници

Ел. пошта Штампа ПДФ

У пројекту „Бесплатни уџбеници за школску 2015/2016. годину“ учествовала  је и наша школа . Укупно се пријавио  101 ученик.

82 ученика су добила 100%,18 ученика 50% и једном ученику нису одобрени бесплатни уџбеници.

Свиученици, односно њихови родитељи/старатељи биће позвани у периоду, између 20.04 и 10.05.2015. године, од стране учитеља/разредногстарешине дасе изјасне које уџбенике желе да наруче.

Изабрани уџбеници биће достављени школама до почетка школске 2015/2016. године.

Последње ажурирано понедељак, 17 октобар 2016 17:13

Страна 5 од 7