ОШ "Краљ Александар Карађорђевић"

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Мудре мисли

Као што њива, мада плодна, не може рађати без обраде, тако ни човек не може стварати без учења!

Цицерон

 

Вести

Прослављен дан школе у Прњавору

Ел. пошта Штампа ПДФ

Прослављен дан школе у Прњавору

СВЕЧАНО И ОДМЕРЕНО

У суботу, 1. јуна, прњаворска основна школа „Краљ Александар I Карађорђевић“ прославила је Дан школе. Иначе, Дан школе је заправо 3. јун, у знак сећања на прву, и једину, посету блаженопочившег краља Александра Прњавору 1934. године, који је тада и посетио нашу школу и поклонио се сенима жртава зверских хорди аустроугарске царевине.

1

Последње ажурирано петак, 20 фебруар 2015 09:25 Опширније...

ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ?

Ел. пошта Штампа ПДФ

alt

Последње ажурирано понедељак, 17 октобар 2016 17:19 Опширније...

Свети Сава

Ел. пошта Штампа ПДФ

Иако је ове године Министарство просвете школама пружило могућност да школску славу обележе у петак, 25. јануара, наша школа је, као прави домаћин, остала при томе да своје госте дочека на Савиндан.

За ту прилику ученици су припремили позоришну представу према драмском делу за децу „ Растко Немањић“ Бранислава Нушића, а хол школе је украшен пергаментима са Дечје ликовне колоније у Чокешини, ђачким радовима и фотографијама. Након извођења представе у Дому културе, изломљен је славски колач, а затим послужен славски ручак за званице, колеге и ученике.

Последње ажурирано понедељак, 17 октобар 2016 17:19 Опширније...

У име незаборава

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

Ових дана, испред здања мале школе приведени су крају радови на подизању спомен-обележја прњаворским мученицима – жртвама аустроугарског терора у Првом светском рату. Раније спомен-обележје било је у виду плоче која није била ни довољно упадљива, ни довољно видљива за спомен и опомену на стравичан злочин окупатора који су 1914. здање школе претворили у пламену гробницу  овдашњих мештана. Није било милости ни за мајке, ни за њихову децу које су оне покушавале да избаце, а злочинци бајонетима враћали у зграду запаљене школе.

Последње ажурирано понедељак, 17 октобар 2016 17:20 Опширније...

Реновирана и рибарска школа, Сеоска олимпијада помогла обнову

Ел. пошта Штампа ПДФ

Дуги низ година у рибарску школу се слабо улагало, али у последње две године она је добила потпуно нов изглед.

Велики радови у школском  окружењу започети су у лето предходне године, пред одржавање VI сеоских олимпијских игара,којима су Рибари били домаћин. Центар збивања био је управо школско двориште и његово игралиште.

Као победници прошлогодишњих, али и као домаћини овогодишњих игара, Рибари су добили одређене донације које су наменски употребљене. Вредни мештани  су та средства су употребили за уређење спортског терена. Осим новог асфалтног слоја, добили смо терене за мали фудбал, одбојку, кошарку као и сто за стони тенис.

Последње ажурирано понедељак, 17 октобар 2016 17:20 Опширније...

Страна 14 од 15