ОШ "Краљ Александар Карађорђевић"

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Мудре мисли

Живот нам враћа само оно што ми другима дајемо!

Иво Андрић

 

Вести

Амазонке 2015

Ел. пошта Штампа ПДФ


https://www.youtube.com/watch?v=34_SkTLlkg0

 

Последње ажурирано понедељак, 17 октобар 2016 17:17

Прослављен дан школе у Прњавору

Ел. пошта Штампа ПДФ

Прослављен дан школе у Прњавору

СВЕЧАНО И ОДМЕРЕНО

У суботу, 1. јуна, прњаворска основна школа „Краљ Александар I Карађорђевић“ прославила је Дан школе. Иначе, Дан школе је заправо 3. јун, у знак сећања на прву, и једину, посету блаженопочившег краља Александра Прњавору 1934. године, који је тада и посетио нашу школу и поклонио се сенима жртава зверских хорди аустроугарске царевине.

1

Последње ажурирано петак, 20 фебруар 2015 09:25 Опширније...

ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ?

Ел. пошта Штампа ПДФ

alt

Последње ажурирано понедељак, 17 октобар 2016 17:19 Опширније...

Свети Сава

Ел. пошта Штампа ПДФ

Иако је ове године Министарство просвете школама пружило могућност да школску славу обележе у петак, 25. јануара, наша школа је, као прави домаћин, остала при томе да своје госте дочека на Савиндан.

За ту прилику ученици су припремили позоришну представу према драмском делу за децу „ Растко Немањић“ Бранислава Нушића, а хол школе је украшен пергаментима са Дечје ликовне колоније у Чокешини, ђачким радовима и фотографијама. Након извођења представе у Дому културе, изломљен је славски колач, а затим послужен славски ручак за званице, колеге и ученике.

Последње ажурирано понедељак, 17 октобар 2016 17:19 Опширније...

У име незаборава

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

Ових дана, испред здања мале школе приведени су крају радови на подизању спомен-обележја прњаворским мученицима – жртвама аустроугарског терора у Првом светском рату. Раније спомен-обележје било је у виду плоче која није била ни довољно упадљива, ни довољно видљива за спомен и опомену на стравичан злочин окупатора који су 1914. здање школе претворили у пламену гробницу  овдашњих мештана. Није било милости ни за мајке, ни за њихову децу које су оне покушавале да избаце, а злочинци бајонетима враћали у зграду запаљене школе.

Последње ажурирано понедељак, 17 октобар 2016 17:20 Опширније...

Страна 15 од 16