ОШ "Краљ Александар Карађорђевић"

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Мудре мисли

Будућност припада онима који се најдаље и најдуже сећају прошлости!

Ниче

 

Вести

Друго полугодиште

Ел. пошта Штампа ПДФ

ПОЧЕТАК ДРУГОГ ПОЛУГОДИШТА

Поштовани родитељи и ученици,

На основу одлука Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid-19, донетих на седници одржаној 11. јануара 2021. године, предвиђено је да се настава у другом полугодишту школске 2020/2021.године одвија на исти начин као и на почетку школске године.

То значи да ће ученици првог циклуса образовања (I-IV разред) свакодневно похађати наставу а часови ће трајати 30 минута. Због већег броја ученика настава се одвија по групама које су већ формиране и оне важе и у другом полугодишту.

Ученици другог циклуса образовања (V-VIII разред) наставу ће похађати по комбинованом моделу који подразумева поделу на две групе. Групе су формиране на почетку године и смењују се по данима- група има наставу сваког другог дана, а када једна група има непосредну наставу друга група прати наставу на даљину.

Часови трају 30 минута. У понедељак 18.01. у школи ће бити група А, док у уторак долази на наставу група Б.

Без обзира на тип наставе за све ученике и даље важе сва правила понашања од почетка школске године.

Сви ученици морају носити заштитне маске, растојање између ученика мора се поштовати, редовно прање руку и обавезна дезинфекција на улазу у школу је свакодневна. Сваку промену здравственог стања ученика родитељи морају одмах пријавити.

Уколико родитељи изразе жељу да ученик похађа наставу искључиво на даљину, потребно је писмено образложити овакав захтев и од школе добити дозволу за овај начин наставе.

Надамо се да ће се настава у другом полугодишту одвијати без проблема, са жељом да се што пре вратимо на устаљени режим наставе.

Свима желимо добро здравље и много успеха у раду!

 

Срећна Нова година

Ел. пошта Штампа ПДФ

Дан Светих Великомученика Прњаворских

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

 

Традиционално, 30. децембра, Црквена општина Прњавор обележава Дан Светих Великомученика Прњаворских у спомен на страдале цивиле Прњавора и околних села, жртве аустроугарске казнене експедиције 1914. године.

Подсетимо, у августу 1914. године аустроугарска војска је прешла Дрину код Самуровића аде и ушла у Прњавор. Тих дана почињен је стравичан злочин над мештанима Прњавора и околних села. У спомен-костурницу поред цркве светог пророка Илије, похрањене су кости 535 страдалника. Спомен-костурница је свечано откривена 5. новембра 1922. године чему је присуствовао доктор Арчибалд Рајс, који је и упознао свет са неделима аустроугарске војске. Због великих страдања, Прњавор је једино село које носи Орден Карађорђеве звезде са мачевима четвртог реда, а спомен-костурница је добила назив "Ћеле кула" западне Србије. На стогодишњицу великог рата 2014. године, црква је канонизовала великомученике и благословила да се славе 30. децембра.

Наша школа се од прошле године придружила обележавању овог датума, а ове године представљала нас је Милица Ненадовић, ученица седмог разреда која је након литургије рецитовала беседу посвећену Великомученицима, ауторско дело наставника историје, Андраша Комаромија.

 

Последње ажурирано четвртак, 31 децембар 2020 10:57

Зимски распуст

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

Драга децо,

Распуст који је почео у петак, трајаће до 18. јануара. Играјте се, истражујте, помало учите и много уживајте али пре свега будите одговорни и брините о свом здрављу, носите маске, држите дистанцу и редовно перите руке.

Срећан распуст

 

 

Последње ажурирано уторак, 22 децембар 2020 11:31

Примери добре праксе

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

 

 

Примери добре праксе у време онлајн наставе


Владан Неранџић – Музичка култура

 

Светлана Грујић - Српски језик и књижевност

 

Иван Ђинић – Физичко и здравствено васпитање

 

 

Последње ажурирано петак, 18 децембар 2020 12:01

Страна 4 од 18