ОШ "Краљ Александар Карађорђевић"

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Мудре мисли

Будућност припада онима који се најдаље и најдуже сећају прошлости!

Ниче

 

Вести

Екстерна евалуација

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

Тим екстерних евалуатора Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Школске управе Ваљево, посетио је нашу школу 16. и 17. децембра 2019. године.

На основу прве повратне информације коју смо добили, можемо бити поносни на резултате заједничког рада што нас мотивише да будемо још бољи.

Хвала ученицима, запосленим, родитељима и свим пријатељима школе.


Последње ажурирано среда, 25 децембар 2019 13:15

Сајам науке

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

У суботу, 8 децембра смо посетили Сајам науке у Београду. Ово је 13. по реду сајам и носи назив Разоткривање, а подразумева разоткривање митова и предрасуда уз помоћ науке. Манифестација је подржана од Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Последње ажурирано субота, 14 децембар 2019 11:30

Такмичење из математике 2019

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

У ОШ "Лаза К. Лазаревић" Шабац данас је одржано општинско такмичење из математике на коме су учествовали и наши ученици.

 

Последње ажурирано субота, 07 децембар 2019 17:51

2000 лопти за будуће асове

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

 

Наша школа је учешћем у акцији "2000 лопти за будуће асове" од Рода центра, као спонзора кошаркашког савеза Србије добила кошаркашке лопте. Овај друштвено одговорни пројекат Рода је организовала у сарадњи са кошаркашким савезом Србије и Министарством просвете како би помогла школама у набавци спортске опреме.

Акција је конципирана тако да у учесницима побуди такмичарски дух и осећај заједништва у оквиру локалне заједнице кроз мотивисање првенствено ђака, али и старијих да заједно преузму иницијативу и помогну школама и младим нараштајима.
У фер надметању "Гласај за своју школу" учествовало је 1730 школа међу којима и наша
.
Акцију је покренуо наставник Марио Максимовић уз подршку колега, ученика
и родитеља.

 

 

Последње ажурирано субота, 07 децембар 2019 17:53

11. Новембар - Дан примирја

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

11. Новембар - Дан примирја

 

11.новембар се прославља у знак сећања на 11. новембар 1918. године када је у војном вагону француског генерала Фоша код града Компијена потписано примирје између сила Антанте и Немачке која је капитулирала. Тиме је окончан до тада највећи војни сукоб, а званични крај Првог светског рата означио је Версајски мир 28. јуна 1919.године.
Број жртава у Великом рату је премашио 15 милиона. Србија је била на страни победника и тог дана у француском парламенту хваљена од стране савезница и самог маршала Депереа.
Своју слободу и победу скупо је платила са око 1300000 жртава, односно трећину становништва.
Симбол и амблем овог празника је цвет Наталијина рамонда, ендемска врста, симбол живота насталог после великог страдања.
Шабац је у Великом рату опустошен и разрушен, а становништво преполовљено због чега је назван српским Верденом и добио три одликовања: Чехословачки ратни крст, Француски ратни крст и Карађорђеву звезду.
Страшна страдања претрпело је становништво Мачве и Подриња, посебно

Последње ажурирано среда, 27 новембар 2019 16:40 Опширније...

Страна 10 од 18